5 Bizarre banen waar je geld mee kunt verdienen

Bijbanen zijn er in alle vormen en maten

Ons eerste baantje kunnen we ons allemaal herinneren. Al sinds jaar en dag zijn bijbanen er in alle vormen en maten. De één wist zijn of haar eerste euro’s te verdienen door op de buurjongen te passen, een ander door de krant rond te brengen of het brood van de lokale bakker aan huis te bezorgen. Vervolgens wekenlang speculeren over waar het geld aan uitgegeven wordt.

Dat het verdienen van je brood op hele bijzondere manieren mogelijk is, laten we in dit blog aan je zien met 5 bizarre banen waarmee iemand ooit wist bij te verdienen.

#1. Glijd erop los als waterglijbaantester

De eerste manier om op een bizarre manier geld bij te verdienen wekt zonder twijfel direct de nodige jaloezie op. In 2013 liep het storm toen een Brits vakantieresort op zoek ging naar iemand om een vacature als waterglijbaantester te vervullen. De belangrijkste benodigdheden: een aardige dosis lef, een watervlugge pen voor het schrijven van de recensies en zo nu en dan een nieuwe zwembroek. De uiteindelijke geluksvogel mocht in 6 maanden tijd meerdere keren van alle waterglijbanen in 20 verschillende waterparken roetsjen. Kan het nog beter?

#2. Leef je uit als voerproever

De hele dag eten mogen proeven klinkt als een zeer verleidelijke manier om je geld te verdienen. Echter, het soort eten waarover een oordeel geveld dient te worden speelt hier een aanzienlijke rol in. Ben je nog steeds geïnteresseerd wanneer je hoort dat het om het testen van verschillende soorten honden- en kattenvoer gaat? Engelsman Simon Allison wel. Hij ervaart het absoluut niet als een hondenbaan en test de verschillende soorten op o.a. smaak en structuur.

Laat je het proeven van hondenvoer toch liever aan je hond over? Bekijk dan onze actuele vacatures en scoor een bijbaan die bij jou past.

#3. Geld bijverdienen door de hele dag kauwgom te verwijderen

Hebben we ons er allemaal niet eens schuldig aan gemaakt? Wie tijdens een les niet kauwend op een stukje kauwgom betrapt wilde worden had soms geen andere uitweg dan het onder te tafel of stoel te plakken. Een slechte eigenschap waar we ons blijkbaar ook buiten de schoolmuren veelvuldig schuldig aan maken. Het is zo erg dat er tegenwoordig mensen in dienst zijn als professioneel kauwgomverwijderaar. Het op straatstenen achterlaten van je kauwgom is bovendien zeer slecht voor het milieu. Gooi hem de volgende keer in de prullenbak wanneer je er genoeg van hebt, zo zorg je ervoor dat deze mensen op een andere manier hun geld kunnen gaan verdienen.

#4. Springen op matrassen als goed verdienende bijbaan

Ben jij een type dat het liefst de hele dag in de weer is en nog geen 10 seconden stil kan zitten? Uitstekende eigenschappen voor de volgende methode om je geld te verdienen. Reuben Reynoso beschikt over diezelfde eigenschappen en is erin geslaagd er de ideale baan bij te vinden: professioneel matrasspringer. De matrassen waarop hij dagelijks op en neer stuitert bevinden zich wel in het hoge segment en kosten minimaal 3000(!) euro per stuk. Een uitgebreide testfase mogen we dan ook geen overbodige luxe noemen.

#5. Maak gebruik van je spierballen als professioneel treinduwer

Sommige dingen kunnen echt alleen in Japan. Wie klaagt over het feit dat de treinen in Nederland te vol zijn, kan erop rekenen om in dit land uitgelachen te worden. Dankzij beroeps treinduwers geven ze in Japan namelijk een nieuwe dimensie aan het woord 'volle trein'. Het doel van deze goedbetaalde bijbaan? Iedere trein zo efficiënt mogelijk inzetten. De werkzaamheden bestaan uit het naar binnen duwen van passagiers. Het liefst tot er geen centimeter vrije ruimte meer te vinden is. Zie jij jezelf al in een overvolle trein geduwd worden? Misschien hebben we het hier nog helemaal zo slecht niet.

Met welke droombaan zou jij het liefste geld bijverdienen?

Vacatures

Volg ons

Heb je een vraag?

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Please type your message.

Toch liever aan de slag met een bijbaan die beter bij jou past?

Bijvoorbeeld aan de slag als verkoopadviseur en het nieuwe gezicht worden voor merken als Samsung of Nespresso?
Bekijk de vacatures:

Een bijbaan via psfm..... omdat het super leuk is!

Mark fieldmarketeer bij PSfm