Werken als merchandiser?
Dit zijn alle ins en outs

Alles wat je wilt weten over het werken als merchandiser

Merchandiser, klinkt als een gave functie, maar weet jij precies wat je in deze functie gaat doen? In dit blog gaan we dieper in op wat er van een merchandiser wordt verwacht, hoe een gemiddelde werkdag eruitziet en welke kwaliteiten hierin goed van pas komen.

Dit is wat een merchandiser doet

Een merchandiser schrikt niet van een vroege wekker en bezoekt op 1 dag verschillende locaties. Je komt ze tegen op allerlei plekken waar producten of diensten op een bijzondere wijze worden gepromoot. De vele bijkomende verantwoordelijkheden maken het bekleden van deze functie tot een zeer uitdagende en afwisselende baan. Wanneer hier je passie ligt, is iedere werkdag weer voorbij voor je er erg in hebt. Gedurende de dag is een merchandiser druk in de weer met de onderstaande taken;

• Het afleveren, opbouwen en inrichten van schappen, displays en ander Point Of Sale materiaal in verschillende winkels;
• Het plaatsen van aandachttrekkende vloerstickers en schapskaarten;
• Zorgdragen voor strak ogende schappen die uitnodigen de producten te kopen;
• Het maken van salesrondes en mystery visits;
• Rapportages schrijven om uitgevoerde werkzaamheden terug te koppelen.

Wat wordt er van een merchandiser verwacht?

Een merchandiser vormt een grote en belangrijke spil in het promoten en presenteren van het assortiment aan de klant. Is er sprake van een nieuw product of een speciale actie in een winkelketen? De merchandiser zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat dit aan geen enkele bezoeker voorbijgaat. Via strak ingedeelde schappen zorg je ervoor dat ieder product maximaal tot zijn recht komt om de specifieke verkoopcijfers een boost te geven. Of er nu een display opgebouwd dient te worden of men op zoek is naar een slimme schapindeling, een merchandiser is keer op keer de redder in nood.

De extra voordelen van werken als merchandiser

Alleen al de gedachte aan een kantoorbaan is voor sommigen voldoende om de kriebels te krijgen. Van dit gevoel hebben merchandisers geen seconde last. Met meerdere projecten per dag passeren wisselende locaties de revue met een groot vrijheidsgevoel tot gevolg. Overal nieuwe mensen tegenkomen, zorgt dagelijks voor het hebben van leuke, afwisselende en soms verrassende sociale contacten.

Vacatures

Volg ons

Heb je een vraag?

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Please type your message.

Ga nu zelf aan de slag

Al met al zijn er tal van redenen aan te wijzen die een job als merchandiser tot de ideale baan maken. Ben jij een type dat graag de armen uit de mouwen steekt, zit je inmiddels op het puntje van je stoel en is een functie als deze je op het lijf geschreven? Bekijk dan nu onze vacature merchandiser en solliciteer direct!

Werken als merchandiser..... omdat het super leuk is!

Mark fieldmarketeer bij PSfm