Ben jij op zoek naar een baan bij jou in de buurt?

cover-image

Dé 5 tips die jou een baan in de buurt gaan opleveren

Zorgt het weer er wederom voor dat je trein vertraging heeft of sta je met je auto voor de zoveelste keer in de file? Goede kans dat dit het laatste zetje geeft om een baan in de buurt te zoeken. Door dichtbij huis te werken, bespaar je al snel een volledige werkdag per week aan reistijd. Klinkt dit als muziek in de oren? Het vinden van een baan in de buurt kent meerdere voordelen. Hoe pak je deze zoektocht het slimste aan? Ontdek in dit blog tips om die baan in de buurt te scoren.

Zorg voor laserfocus en begin bij het begin

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met zoeken, doe je er verstandig aan je toekomstige baan te specificeren. Welke functie wil je bekleden, welke verantwoordelijkheden wil je dragen, hoeveel uur wil je per week aan de slag en wat mag de maximale reistijd zijn? Met het helder in kaart brengen van je droomfunctie vergroot je het vermogen om gerichter te zoeken en stijgen de kansen op een succesvolle afloop aanzienlijk. Pas diezelfde focus toe op je CV om ervoor te zorgen dat je toekomstige baas van zijn of haar stoel blaast. Focus je, naast een imponerende opmaak, enkel op alle eerder opgedane ervaringen die relevant zijn voor de nieuwe functie om je geschiktheid extra te onderstrepen. Ben je klaar voor je zoektocht?

Gebruik de Google magic search en stel relevante alerts in

Nu je de juiste focus te pakken hebt, is het tijd om Google slim in te zetten en gericht op zoek te gaan naar je ideale vacature. Hoe? Via Google magic search. Start binnen google een zoekopdracht en klik zodra de eerste zoekresultaten op je scherm verschijnen bovenin de menubalk eerst op instellingen en vervolgens op geavanceerd zoeken. Type vervolgens intitle:, gevolgd door bijvoorbeeld: vacatures salesmedewerker Breda in de bovenste zoekbalk. Verfijn vervolgens je zoekresultaten lager op dezelfde pagina door de laatst gegeven update op een week of een maand te plaatsen. Zo ben je er zeker van dat alle gevonden resultaten relevant zijn. Schakel bovendien Google Alerts in om als eerste op de hoogte te zijn wanneer nieuwe vacatures geplaatst worden.

Maak gebruik van je eigen netwerk voor de gouden tip

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde Nederlander maximaal 39 minuten wenst te reizen richting hun werk. Wie binnen jouw familie, vrienden, kennissen en overige netwerk woont en werkt momenteel in dezelfde stad? Het is een combinatie die vaak voorkomt en allesbehalve een uitzondering vormt. Ga je een baan zoeken in de buurt? Profiteer dan van je huidige netwerk en vraag anderen te helpen bij het uitkijken naar een baan in jouw huidige woonplaats. Staat er een functie open binnen het bedrijf van een bekende? Dit geeft je direct een mooie opening tot het versturen van een indrukwekkende sollicitatiebrief.

Schakel de hulp van een lokaal uitzendbureau in

Zoals je zojuist gelezen hebt, is het een misvatting om te denken dat je er in je zoektocht helemaal alleen voorstaat. Sterker nog, af en toe om hulp vragen, bespaart niet alleen tijd, het komt ook sterk en zelfbewust over. En daarbij, waarom zou je geen gebruik maken van de kennis en het netwerk van een uitzendbureau dat zich dag en nacht bezighoudt met het vervullen van de meest uiteenlopende vacatures. Stap een of meerdere lokale uitzendbureaus binnen, schrijf je in en geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent. Is je ideale baan niet direct beschikbaar? Geen reden voor paniek. Wanneer jij jezelf goed verkoopt, weten de intercedenten jou te vinden zodra ze de juiste vacature binnenkrijgen.

Gebruik de telefoon waar hij ooit voor gemaakt is

Het aantal functies op de nieuwste mobiele telefoons zijn niet meer op twee handen te tellen. Wist je dat hij nog altijd geschikt is om mee te bellen? Waarom alleen online solliciteren als de eerste voorsprong al te pakken valt door op goed geluk achter een vacature aan te bellen. Waar een reactie op een mail op zich laat wachten, is het plegen van een telefoontje een strategische wijze om geen kostbare tijd te verspillen en direct met het bedrijf in contact te komen. Ook als er intern geen vacature openstaat, biedt het je de mogelijkheid om navraag te doen naar een open sollicitatie. Schroom niet om de stoute schoenen aan te trekken, waag een belrondje en laat de gevolgen je verbazen. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Relevante vacatures

job-image
Fulltime Accountmanagement Medior MBO Breda 2.650 - 2.800

Vind je het leuk om processen te optimaliseren en te zorgen dat retailers van Samsung de beste service krijgen? Word dan onze nieuwe Service Accountmanager bij Samsung! Samsung heeft in het land een groot aantal Samsung... Lees verder

job-image
Fulltime Recruitment Medior MBO Amstelveen 2.372 - 2.800

Lijkt het jou leuk om in contact te komen met kandidaten die voor de tofste A-merken mogen gaan werken? Dan is de functie recruiter bij ons wellicht de volgende stap in jouw carrière! Waarom PSfm? Al 27 jaar werkt PSf... Lees verder

job-image
Parttime Promotie & Events Starter MBO Amsterdam 15,85

Ben jij iemand die van diversiteit en flexibiliteit houdt, op mensen af durft te stappen en het leuk vindt om merken te promoten? Dan hebben wij de ideale bijbaan voor jou! Wij zijn op zoek naar promotiemedewerkers die v... Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.